suh-logo-kb

Tarihçe

İTÜ Kültür ve Sanat Birliği, mühendislik eğitiminin ağırlıklı olduğu İTÜ’de kültürel ve sosyal etkinliklerin organize edilmesi ve öğrencilerin aktif katılımlarıyla kişisel yeteneklerini bilimsel bir ortamda geliştirmeleri amacıyla 22.11.1987 de kurulmuştur. Kulüplerin organizasyon, faaliyet, kulüp kurma, alan kullanımı gibi ihtiyaçlarını karşılamasında rektörlük ile öğrenciler arasında bir köprü görevi yapmaktadır. 20.11.2016 tarihinde isim değişikliği yaşamış, Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü adı ile aynı misyonda görevine devam etmiştir.
      Aynı tarihte Kültür Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün bir organı olarak, İtü Rektörlüğü ile koordinasyon içerisinde, kulüplerin temsil edilmesi amacıyla İtü Kulüpleri Birliği kurulmuştur. İTÜ Kulüpler Birliğinin bünyesinde 1 Kulüpler Birliği başkanı, 2 uzmanlık kulüpleri temsilcisi, 2 adet kültür ve sanat kulüpleri temsilcisi, 2 adet spor kulüpleri temsilcisi olmak suretiyle 7 adet temsilci ve bir çok gönüllü bulunmaktadır.  Bugüne kadar temsilcileri ve gönüllüleri ile İtü Mezuniyeti gibi bir çok etkinliğin organizasyonunda bulmuş ve oldukça fazla etkinlikte de paydaş olarak görev almıştır.