Endüstriyel Proje Geliştirme ve İşbirliği Kulübü

1998 yılında kurulan EPGİK, Teknik Üniversite öğrencilerinin henüz okul sıralarındayken hem iş hayatlarına hem de sosyal hayatlarına katkı sağlamaları amacıyla sunduğu etkinliklerle okulumuzun en aktif kulübüdür. 2005'ten beri düzenlenen Makinistanbul "Geleceğinle Arandaki Köprü" mottosuyla sektörün önde gelen firmaları ile geleceğin mühendislerini bir araya getirmektedir. Makinistanbul kapsamında düzenlenen mühendislik yarışmaları ve vaka analizleriyle öğrencilerin somut olaylar içerisinde derslerde edindikleri teorik bilgileri kullanarak aktif rol almaları amaçlanırken fakülte koridorlarında açılan stantlar ile de iş ve staj görüşmeleri yapma imkanı sunulmaktadır.

EPGİK tamamıyla İTÜ öğrencileri tarafından yazılıp tasarlanan Ortabahçe Dergi ile öğrencilerin kültürel yönden gelişimlerine ve yazı-tasarım becerilerine katkı sağlamayı amaçlamıştır. 50 sayılık yayın geçmişinde İTÜ'nün en büyük İstanbul'un da sayılı dergilerinden biri haline gelmiş bulunmakta.

İlki 2016 yılında EPGİK üyeleri tarafından düzenlenen Çaçaron, izleyicilerin sorularını konuşmacıya göre belirlediği interaktif bir kişisel gelişim etkinliğidir.

Üretmenin ve beğenilmenin zor olduğu bu yıllarda, her alanda yarınların üreticileri olan ve olmaya devam edecek İTÜ öğrencilerinin kimleri beğenip değerli zamanlarını kimlerle paylaştığını öğrenme fikriyle yola çıkarak; ilk olarak 2006 yılında İTÜ'de bir ilk olma özelliğini taşıyan ödül törenine imza atmıştır.

Kulüp Danışman Öğretim Üyesi: Prof. Dr. Mustafa Özdemir

Kulüp Odası: İTÜ Gümüşsuyu Yerleşkesi